Så går kemtvätt till

En kemtvätt är rengöring av textiler utan vatten, de rengörs i en annan typ av vätska som aldrig övergår 30 grader. Kemtvätt används då det är särskilt bra på att ta bort fläckar av olja och fett, eftersom de finfördelar och löser upp smutsen, som följer med tvättvattnet. Ibland innebär kemtvätt enbart tvätt men ofta ångas och pressas även kläderna. Generellt är kemtvätt mer skonsamt än vad vanlig tvätt är. Klädernas håller sig i rätt färg och form längre.

Symboler

I din plagg eller textiler finns det olika symboler för att du ska veta hur den ska tvättas på bästa sätt. Nedan följer de som handlar om kemtvätt.

Symbol som betyder "tål inga vätskor starkare än perkloretylen"

Tål inga vätskor starkare än perkloretylen.

Symbol som betyder "tål all typ av kemtvätt"

Tål all typ av kemtvätt.

Symbol som betyder "tål inga vätskor starkare än tvättnafta eller flourväte. Detta är dock förbjudet numera men det finns fortfarande plagg märkta med detta."

Tål inga vätskor starkare än tvättnafta eller flourväte. Detta är dock förbjudet numera men det finns fortfarande plagg märkta med detta.

Symbol som betyder " Det finns begränsningar gällande bearbetning, torktemperatur och vattentillsättning. Detta gäller alla ovande symboler med ett streck under."

Det finns begränsningar gällande bearbetning, torktemperatur och vattentillsättning. Detta gäller alla ovande symboler med ett streck under.

Symbol som betyder "tål ej kemtvätt"

Tål ej kemtvätt

Adress

Hyllie Boulevard 3 A

215 32 MALMÖ


Telefon

072 - 269 52 28​


Mail

isam@innovationsax.se

Öppettider

Måndag - Fredag 10:00 - 18:00

Lördag 10:00 - 14:00

Söndag Stängt